ПРО СПІЛКУ
Життя спілки
Документи
СУДИ ТА СУДДІ
НОВИНИ
СТАТИСТИКА
БАЗА ЗНАНЬ
СПІЛКА LIVE

Суд відмовився розглядати справу екс-депутата Царьова про сепаратизм

04.06.2016
Про це стало відомо з решеніяШевченковского райсуду Києва від 21 червня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.
 
Під підозрою в антиконституційних діях виявився екс-депутат парламенту від Партії Регіонів Олег Царьов. Як видно з матеріалів досудового розслідування, в березні 2014 року в Донецьку, Царьов, будучи зареєстрованим кандидатом на пост президента України, брав участь у зборах сепаратистські налаштованих громадян і публічно закликав до проведення референдумів в Донецькій і Луганській областях для легалізації їх виходу зі складу країни. Царьов також пропагував нелегітимність діючої «фашистської» влади і апелював до кримського прецеденту, закликаючи громадян сходу України приєднатися до «вибору» жителів півострова.
 
Такі дії екс-депутата прокуратура кваліфікувала як злочин, відповідне ч.3 ст.109, ч.2 ст.110 КК України: публічний заклик до повалення конституційного режиму, зміни меж території України з використанням засобів масової інформації, що призвела до тяжких наслідків. На цій підставі, прокурор звернувся до суду з проханням призначити судовий розгляд кримінального провадження, порушеної щодо Царьова.
 
Розглянувши матеріали клопотання, суд виявив, що обвинувальний акт не відповідає вимогам КПК України, оскільки не містить розписки про отримання підозрюваним копії обвинувального акта. Такий недолік суд розцінив як порушення права обвинуваченого на захист і, в результаті, відмовився призначити судовий розгляд справи, постановивши повернути його в Генпрокуратуру.
 
Головуючий суддя: Лідія Щебуняева
 
Джерело: К1